Héra cserépkályha gázégő

Héra cserépkályha gázégő

Héra gázégő bemutatása

A hazánkban meghonosodott fa- és vegyes tüzelésű cserépkályhának minden más hagyományos fűtőkályhával szembeni előnye, hogy a termelt hőt beépített hőcsatornái segítségével a cserépanyag leköti és egyenletesen adja át a fűtendő helyiségnek. A cserépkályha hőtároló képességét használta fel Gyarmati Ferenc és Molnár Antal osztályvezető mérnök, amikor városi és földgázégő berendezést tervezett a cserépkályhába. A szabadalmaztatott Héra cserépkályhaégő berendezést lakószobák fűtésére használják. Az égőberendezés kettős biztonsággal működik, higiénikus, kezelése egyszerű és kényelmes.

Héra 3

A Héra cserépkályha gázégő beépíthető bármely 5 m2 fűtőfelület alatti leszállóág nélküli kályhába vagy vegyes tüzelésű cserépkályhába. A gázégő hőhatása meghaladja a 80%-ot.
A háztartási cserépkályhákat át kell építeni. A célnak megfelelő tűzteret és légjáratokat kell kialakítani. Az átalakított cserépkályha felfűtése Héra gázégővel a kályha méretétől függően 2,5…3 órát vesz igénybe. Ha a fűtött helyiségben elértük a kívánt hőfokot, a csap tetszőleges beállításával csökkenthetjük a teljesítményt.

A Héra cserépkályha gázégőt régen a próbaüzem alatt egészségügyi vizsgálatnak vetették alá. A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy az égési melléktermékek a fűtött helyiség térfogatának százalékában CO (szén-monoxid) 0,01…0,1% CO2 (szén-dioxid) 6…8% között van jelen (jóval a megengedett értékhatás alatt), így az egészségre teljesen ártalmatlan.

A Héra cserépkályha gázégő kétszeres gyújtóláng-biztosítású, kerámia kupakkal védett, bimetál-szelepes, indukciós szikragyújtású, városi gáz és földgáz esetén előkeveréses égőrendszerű.
A cserépkályhába való beépítése, a tüzelő- és a szikrafogóajtó eltávolítása után az ajtókeretre erősítéssel néhány perc alatt elvégezhető.
A Héra gázégő égője lehet cső, piskóta vagy külső belső körös.

A Héra gázégőt begyújtásának menete:

Begyújtás előtt a kályhát jól ki kell szellőztetni (5…10 perc), majd az áteresztő-csapot nyitják, a forgatókerék palástján lévő gombot benyomják és balra, az óramutató járásával ellentétes irányba ütközésig elfordítják. A gyújtás jelzés így a burkolat jelzése alá kerül.
Ezután a gyújtógombot ütközésig benyomják és nyomva tartják, közben a gyújtókereket gyors mozdulattal megforgatják.

A gyújtóláng meggyulladása a perforált lemezen keresztül jól látható. Egy percen belül meggyullad a főláng is, ez az égősor begyulladásából látható. A gyújtógombot csak ekkor szabad elengedni és a palástján lévő gomb benyomása után a forgatókereket nagyláng állásba lehet helyezni.
Ha a gyújtógombot a főláng begyulladása előtt elengedik, vagy a főláng begyulladása után a csap forgatógombját nem állítják nagy láng-állásba, a begyújtást nem kell ismételni. Ilyenkor le kell zárni a csapot és kb. 5 perces várakozás után a leírt módon újra be kell gyújtani.

A szoba felfűtése után alacsonyabb teljesítménnyel fűtünk. E célból a teljes- és takarékállás között a műanyag fogantyús csap tetszőlegesen beállítható. Leggazdaságosabb a folyamatos, kis teljesítményű fűtés. A készülék a forgatókerék „0” állásba fordításával kapcsolható ki, utána az áteresztő-csapot is el kell zárni.

A gázégőt 5 percen belül újragyújtani tilos!

Héra gázégők cserépkályhához

Az égőrendszer zárt- és gyújtóállásban külön-külön reteszelt, a főláng és a takarékláng között tetszés szerint állítható a műanyag fogantyús csappal. A főláng és a gyújtóláng a közös csapforgó következtében kényszerkapcsolatban van. A gyújtóláng a megfelelő csapbeállítás után kézzel üzemeltethető szeleppel vezérelhető. Gázkimaradás esetén így minimális gázömlés sem fordulhat elő.