Készüljön a szezonra próbafűtéssel!

Készüljön a szezonra próbafűtéssel!

Gyakran előfordul, hogy amikor novemberben beköszöntenek a hidegek, hívások százait kapjuk, hogy meghibásodott a gázkészülék, azonnal javításra van szükségük. Természetesen ilyenkor is igyekszünk minél gyorsabban kiszállni a helyszínre, de azért, hogy ne érjen bennünket váratlanul a hó és a fagy, érdemes néhány óvintézkedést előre elvégeznünk...

A próbafűtés

Még október elején, mielőtt eljönnének az első komolyabb hidegek, érdemes kipróbálnunk, hogy a fűtési rendszerünk rendben működik-e. A próbafűtés során az alábbiak meghibásodásra utalnak: csöpögések; a bekapcsolt radiátorok nem melegednek; a kazán körül fojtott gázszag érezhető; a láng a kazánburkolat széle felé ég vagy laposan imbolyog. Ezekben az esetekben kapcsolják ki a kazánt, és kérjék szakember segítségét!

Jobb előre gondolkodni, mint utólag fagyoskodni és idegeskedni! Ha biztosra akar menni, írjon be a naptárába egy október eleji napra egy emlékeztetőt, legyen ez a próbafűtés napja! Ami 7-8 hónapig nem volt használatban, ott kisebb alkatrészek, tömítések elöregedhetnek!

Konvektoros fűtés esetén is szükséges lehet a próbafűtés. Ha az elektromos gyújtókészülék a harmadik szikráztatásra sem gyújtja be a gyújtólángot, zárja el a készülék csapját, és forduljon szerelőhöz!