Radiátorszelep

Radiátorszelep

A csapokhoz hasonlóan a radiátorszelepek is csöpökhetnek, amit rendszerint könnyű megszüntetni. Előfordúlhat azonban, hogy a hibás szelepet ki kell cserérlni.

radiátor szelep

Felsőkategoriás radiátorszelep

 

 

Szivárgó radiátorszelep megjavítása

A radiátorszelepből szivárgó víz valószínűleg az orsó körüli szivárgásból származik. Viszont ha a víz körbefolyik, és a hollandi anyából csepeg, akkor gyakran az anya a szivárgás forrása. Töröljük szárazra a szelepet, majd tegyünk papírtörlőt a szelep különböző részeihez, hogy pontosan megtudjuk, honnan jön a nedvesség. Ha az anyag szivárog, szorítsuk meg óvatosan; amennyiben ez sikertelen, vegyük le az anyát, és tömítsük újra.

Kopott vagy sérült radiátorszelep cseréje házilag

A radiátorszelep cseréjéhez először víztelenítsük a rendszert, majd fektessünk rongyokat a szelep alá. A szeleptestet csőfogóval (vagy állítható csőfogóval) tartva, egy állítható villáskulcssal csavarjuk le a szelepet a csőhöz és a radiátor végén az adapterhez tartó hollandi anyákat. Emeljük ki a szelepet a cső végéből; ha az elzáró szelepet cseréljük, először azt zárjuk el - a fordulatokat számolva, hogy az új szelepet ugyanilyen számú fordulattalnyithassuk ki, hogy a fűtési rendszer kiegyensúlyozott maradjon.

termofej radiátor szelep