Hírek

Így javíthatjuk a fűtés hatékonyságátÍgy javíthatjuk a fűtés hatékonyságát2018.11.15.A hideg téli hónapok minden évben beköszöntenek és rendszerint évről évre magasabbak a fűtési költségek. Ez sokakban indítja el a fűtési rendszer átalakításának, megújításának gondolatát, hiszen a korszerű technológiákkal ma már nem nehéz jelentősen redukálni a fűtéssel kapcsolatos havi kiadásokat.
Fűtési módszerek allergiásoknakFűtési módszerek allergiásoknak2018.08.02.Amikor otthonukba fűtési rendszert választunk, általában nem az első a szempontok között, hogy mennyire befolyásolja majd az allergiát. Sokkal inkább figyelünk a fenntartási költségekre, az energiatakarékosságra, a környezetvédelemre, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy egyes fűtési megoldások kifejezetten súlyosbíthatják az allergiás panaszokat. Márpedig aki ebben érintett, annak kulcsfontosságú figyelembe venni ezt a tényezőt is.
A kilyukadó kondenzációs kazánokrólA kilyukadó kondenzációs kazánokról2016.11.02.Valószínűleg csak kevesen tudják azt, hogy előfordulhat, a kondenzációs kazánok kilyukadnak. A szakemberek viszont jól ismerik a problémát. Pontosan tisztában vannak azzal, hogy általában a kazán fűtővíz-járataiba bekerülő szennyeződések húzódnak meg a háttérben. Az viszont a szakemberek körében is vita tárgyát képezi, hogy melyik a legmegfelelőbb módszer, amivel a kilyukadás ellen védekezni lehet.
Eljött a kondenzációs kazán ideje a cégeknél és közintézményeknélEljött a kondenzációs kazán ideje a cégeknél és közintézményeknél2015.09.18.Lejárt a türelmi idő, az Európai Unió vonatkozó rendelete szerint szeptember 26. óta már csak olyan gázkazánokra adható üzembe helyezési engedély a vállalatok és közintézmények számára, melyek átlagos hatásfoka eléri a 86%-ot. Jelenleg ennek a feltételnek a kondenzációs gázkazánok felelnek meg, melyek felhasználják a füstgáz hőjét is.
Itt vannak az okosablakok!Itt vannak az okosablakok!2015.07.09.A fűtési energia felhasználása a jövőben várhatóan több mint 60%-kal növekedni fog. A keresletet pedig az energiaforrások nem lesznek képesek kielégíteni, ez azt jelenti, hogy a villamosenergia és a földgáz is egyre drágábban lesz elérhető a fogyasztók számára.
Amit az olajfűtésről tudni kellAmit az olajfűtésről tudni kell2015.04.01.Az olajfűtést a legtöbben elsősorban a meglévő központi fűtés mellé használják. Az egyik legbiztonságosabbnak, leghatékonyabbnak tartott fűtési módszerről van szó, melynek története a 19. század közepéig nyúlik vissza, amikor üzembe helyezték az első olajjal töltött radiátort.
Miért fontos a hőszigetelés?Miért fontos a hőszigetelés?2014.11.26.A téli időszak anyagilag megterhelő, mivel bármilyen fűtési eszköz mellett is döntünk, annak költségei vannak. Ezért érthető, hogy mindenki a takarékoskodásra törekszik, hiszen feleslegesen senki sem szeret pazarolni.
Napenergia hasznosítása szolár-parabolákkalNapenergia hasznosítása szolár-parabolákkal2014.04.26.Bár a Nap mintegy 150 millió kilométerre van tőlünk, sugárzása rendkívül erős. A napenergiát már évtizedek óta használjuk a fűtéshez, de a hagyományos napkollektorokkal a kinyerhető energiának csupán egy részét tudtuk hasznosítani - egészen a közelmúltig.
Gázártámogatás, avagy nagycsaládos kedvezményGázártámogatás, avagy nagycsaládos kedvezmény2014.02.09.A nagycsaládosok idén is igényelhetik a gázártámogatást. Az igénylés feltételei azonban változtak, ennek köszönhetően egyszerűsödött az igénylés menete. A felmérések szerint, nagyjából 320 ezer főnek jelent segítséget a megújult gázártámogatás. Az igényléshez viszont tisztában kell lenni vele, ki és milyen feltételek mellett jogosult a támogatásra. A támogatási rendszerek néha átláthatatlannak tűnnek, ezért az igénylések helyes kitöltése és leadása is bonyolult feladat lehet. Az alábbiakban igyekszünk részletes információkkal szolgálni a gázártámogatás igényléséről, illetve az ezzel kapcsolatos változásokról.