Gyártók

Gyártók

A jobb oldali menüpontokra kattintva megismerheti a gázkészülékeket gyártó cégeket, valamint a különféle készülékek típusokról is sok információt talál. Az üzembentartási és kezelési útmutatókat is megtalálja a gyártóknevére kattintva.

Az egyes gyártók gázkészülékeinek a leírásánál feltüntetjük a leggyakrabban előforduló hibalehetőségeket is. Mivel a jogszabályok szerint járunk el, nem adhatunk olyan tanácsot kedves érdeklődőinknek, mely szerint saját maguk végezzék el a gázkészülék javítását. Viszont vannak apróbb hibák, amelyeket házilag is biztonságosan el lehet végezni. A készülék vízzel való feltöltése, vagy a radiátor légtelenítése olyan apró feladatok, amelyeket bárki el tud végezni, ha tájékozódik előtte.

Milyen gyártmányú gázkészüléket vegyünk?

Nagyon sokan kérnek tőlünk tanácsot levélben és telefonon egyaránt, hogy gázkészülék, kazán csere esetén milyen gyártmányú készülék mellett döntsenek.

Egyetlen márka mellett sem szeretnénk letenni a voksunkat, hiszen minden gyártó készülékének más-más előnyei vannak. Viszont van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, így a döntés is könnyebb lesz:

• A készülék megvásárlása esetén hány év a garancia ideje.

• A választott készülék gyártója mekkora szerviz hálózattal rendelkezik.

• Milyen az alkatrész ellátottság.

Ezek a kérdések nagyon fontosak és jó ha tudja rájuk a válaszokat a vásárló, még mielőtt megvenné a legszimpatikusabb terméket.

Vásárlás előtt hol tájékozódhatunk?

A fórumokon is sok hasznos információ található, hiszen az emberek kendőzetlenül leírják a véleményüket, így ha egy adott gyártó készüléke nem a legjobb minőségű, arra hamar fény derül. Épületgépészeti szakboltokban is lehet tájékozódni, mivel ezekben a boltokban számos gyártó készüléke fellelhető. Érdemes ellátogatni például a Merkapt épületgépészeti áruházba, ahol szakszerű tanácsot tudnak adni.