Buderus

A Buderus cég története

A Buderus cég komoly múltra tekint vissza, ugyanis Németország egyik legrégebben alakult ipari vállalata. Johann Wilhelm Buderus 1731-ben alapította a céget, bár akkor még csak az oberhesseni Friedrich-kohót vette bérbe. A kezdetekben a faszén-kohó öntvények, illetve a nyersvas termelése volt a vállalat profilja. A későbbiek folyamán tűzhely és kemence alkatrészeket is gyártottak.

Az 1897-es év jelentős volt a cég történetében, hiszen ekkor kezdték el gyártani saját szabadalmuk alapján az öntöttvas központi fűtési kazánokat. A cég elismerté vállt a fűtéstechnikai termékeket gyártó vállalatok között.

Hazánkban 1994-óta van jelen a vállalat, Buderus Hungária Fűtéstechnika Kft. -ként. A folyamatos fejlődés a számokból is látszik, mivel 2000-ben a cégnek egymilliárd forintot meghaladó éves forgalma volt, amely kiemelkedő teljesítménynek számít. Első központja Szigetszentmiklóson volt, 2004-ben viszont Debrecenben és Zalaegerszegen is nyitottak egy-egy kirendeltséget. 2007-ben pedig Budapesten megnyílt az első márkabolt is, majd egy évvel később három újabb márkabolt követte. A vállalat a 2003-as évtől a Bosch Csoport tagja.

A Buderus cég kondenzációs fali kazánokat, atmoszférikus, illetve blokkégős öntöttvas kazánokat, valamint acéllemez kazánokat és szolár rendszereket is kínál a vásárlóknak. A vállalat kínálata az évek során bővült, ma már hőszivattyúkat, gázmotorokat, sík napkollektorokat, napelemeket és radiátorokat is forgalmaznak.

2012-ben több új terméket is bevezettek, ezek között kondenzációs állókazán-falikazán és faelgázosító kazán is található. A napenergia felhasználására alkalmas eszközök kínálata is megújult, hiszen már nem csak sík, de vákuumcsöves kollektorok széles kínálata is megtalálható a termékek között.

A Buderus cég 2012 óta a Robert Bosch Kft Termotechnika részlegének egyik márkájaként van jelen a piacon, de ettől függetlenül a megszokott kiváló minőséget és elérhető árakat kínálnak a vásárlók számára.

A cég több díjat is elnyert a fejlesztéseinek és a remek kivitelezésű eszközöknek köszönhetően. A Buderus Hungária 2005-ben megkapta a Hungarotherm Nagydíjat a kapcsolt rendszere miatt, amely a napkollektoros és szilárdtüzelésű rendszer, illetve a kondenzációs technika ötvözete. 2007-ben pedig a vállalat két terméke is elnyerte a Qualitas-díjat. Mindez a szakértelemnek és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhető. A legnagyobb elismerés viszont a vásárlók elégedettsége!