FÉG

A FÉG története

A FÉG cégtörténete 120 éves múltra tekint vissza. 1891-ben alapították meg a Fegyver és Gépgyár Részvénytársaságot Budapesten. A FÉG gyártmányú készülékek hosszú élettartama és megbízhatósága mit sem változott az évtizedek folyamán. A gyár megalakulásakor fegyvereket, szerszámgépeket és marógépeket gyártottak.

A gyár története

Az első világháborút követően a fegyvergyártás megszűnt a gyárban, a termék kínálatot konyhai mérlegekkel és körzőkészletekkel bővítették. 1926-tól vadászfegyvereket is gyártottak, amelyekkel jelentős sikereket értek el. Az 1935-ös év korszakalkotó volt a gyár történetében. Ekkor egy fúziónak köszönhetően a lámpagyárral elkezdték a csillárok és lámpák, valamint az edények gyártását is. Ebben az évben kezdődött meg a gáztűzhelyek és a gázüzemű vízmelegítők gyártása is! 1965-től a gyár már Fegyver és Gázkészülékgyár néven üzemel tovább. 1968-ban a cég megállapodást köt a Junkers céggel, ekkor megkezdődik a CR típusú gázipari kisautomaták gyártása is. Egy évvel később Makón elkezdődik a gáztüzelésű vízmelegítők és kazánok sorozatgyártása is. Innentől kezdve a gyár folyamatosan bővítette termékei kínálatát.

2008-tól már VARA-FÉG Kft. elnevezés alatt működik a gyár.

Minőség és technológia

A cég az átfolyós vízmelegítők és fűtőkészülékek egyik legnevesebb hazai gyártója! Makón működik a gyár, ahol minden szükséges gyártási eszköz és technológia megtalálható ahhoz, hogy minőségi falikazánokat, gázüzemű átfolyós vízmelegítőket állítsanak elő.

Az elmúlt évek folyamán több mint egy millió fűtőkészülék és vízmelegítő készült a gyárban, amelyeket nyugat-európai technológiai licencek alapján állítottak elő. A FÉG gyártmányú gázkészülékek és kazánok nem csak hazánkban, hanem több közép-és kelet európai országban is kaphatóak.

A cég termékkínálata az évek során folyamatosan bővült. Ma már nem csak az átfolyós rendszerű gázüzemű vízmelegítők, fali fűtő- és kombikazánok találhatóak meg a kínálatban, hiszen modulkazánokat, hőcserélőket, villanybojlereket és pellet fűtési rendszereket is gyártanak az üzemben.

A FÉG gyár munkatársai folyamatosan a megújulásra és a korszerűsítésre törekednek. Ennek köszönhetően a gyártó által előállított termékek a minőségét képviselik. Ezt bizonyítja, hogy hazánkban és külföldi országokban is nagyon elégedettek a vevők a cég nevéhez köthető termékekkel.

Figylem! A vara-fég nem azonos a FÉG konvektorgyártó Zrt-vel.

 

FÉG szervizünk szolgáltatásai:

» FÉG gázkészülékek és tüzeléstechnikai berendezések javítása

» FÉG gázkonvektorok tisztítása, karbantartása

» FÉG gázkazánok felülvizsgálata

» FÉG gázkészülékek hivatalos cseréje (a megfelelő engedélyek megléte esetén)

» FÉG gázkészülékek, vízmelegítők biztonságtechnikai felülvizsgálata.

Milyen FÉG gázkészülékekekt javítunk?

FÉG készülékek esetében valamennyi 15 évnél régebbi konvektorok (F15, F19, F8 - 12, F8 - 13, GF30, GF40 stb.) illetve "C" jelzésű cirkó készülékek (pl. C30, C21, C24, V4, C2, C18). Valamint a 15 évnél fiatalabb valamennyi gázkészülék típust.

Garanciális készüléket is javítunk?

Amennyiben a készüléket cégünk üzemelte be (tehát a garaciajegyet Mi pecsételtük le) abban az esetben természetesen a jótálás feltételei mellett javítjuk készülékét. Ellenkező esetben célszerű a beüzemelést végző szerelőt, céget megkeresni, és kérni a hiba elhárítását.

A garancia pontos feltétleit a garanciajegyen olvashatja. A garancia érvénnyességi ideje készülék típusonként eltérő.

Letölthető dokumentumok