Saunier duval

A Saunier Duval cég története

A Saunier Duval cég 1907-ben alakult meg. Alapítói Charles Saunier és Maurice Duval. A fűtéstechnikai termékek gyártása az 1922-es évben válik a cég főprofiljává. Mivel 1949-ben egyre elterjedtebbé vált a földgáz használata, a gyártó a fogyasztói berendezések irányába orientálódik.

 

Az 1963-as év mérföldkő volt a cég életében, ugyanis ekkor fejlesztették ki az első falra szerelhető kombi gázkazánt. A remek szakembereknek és a kitartó munkának köszönhetően a cég termékei folyamatosan fejlődnek. 1975-ben bemutatták az első zárt égetésű gázkazánt. A technikai fejlődésnek köszönhetően három évvel később az elektronikus gyújtású vízmelegítő is piacra került, amely nagy előrelépésnek számíott. Az évek során a cég több kisebb vállalatot is felvásárolt, így gyorsan terjeszkedtek. Az 1988-as évben hat országban nyit a cég leányvállalatokat. Így már Anglia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium és Hollandia területén is értékesítik a gyártó termékeit.

Néhány évvel később hazánkban és Lengyelországban is létrehozták a cég leányvállalatait. Kínában és Iránban is vegyesvállalatokat alapítottak, a meglévő gyárakban pedig komoly fejlesztéseket eszközölnek. 1995-ben a Saunier Duval cég kiemelkedően teljesít, hiszen ekkor kapja meg az ISO 9001 minősítést, amely jelentős elismerésnek számít. 1996-óta a cég Spanyolországban már klímaberendezéseket is gyárt. 2001-ben a cég a Vaillant Group tagja lesz. A vállalat szakemberei az évek folyamán igyekeztek tökéletesíteni az általuk kínált termékeket, így több alkalommal el is nyerik a JANUS díjat. A hazai piacon is az elismert kazángyártók közé sorolják a Saunier Duval cég termékeit.

A gyártó megoldásokat kínál a kis lakások megfelelő fűtésére, de a nagy családi házak energiatakarékos fűtésére is hangsúlyt fektetnek. Hagyományos gázkészülékek, kondenzációs kazánok és napkollektoros rendszerek is megtalálhatóak a több mint 30 -féle készüléktípust kínáló cég boltjaiban. A vállalat által gyártott termékek kialakítása és használata biztonságos. Nagy hangsúlyt fektetnek a minőség-ellenőrzésre. A Saunier Duval elérhető áron kínál kiváló minőségű termékeket.

A cég szimbóluma az alvó tűzmadár, amely a múltban a bányákban azonnal észlelte a gázszivárgást. Ezért vált szimbólummá. A Saunier Duval cégtörténete több mint 100 évre nyúlik vissza, így a megbízhatóság és a minőség összefonódott e híres gyártó nevével.

Saunier Duval szerviz szolgáltatásaink

  • Saunier Duval kazánok ellenőrzése
  • Saunier Duval gázkészülékek javítása, szerelése
  • Saunier Duval gázkazánok üzembe helyezése
  • Saunier Duval fütési rendszerek tisztítása
  • Saunier Duval gázkazánok éves karbantartása