Vaillant

A Vaillant cégcsoport története

Johann Vaillant alapította a céget 1874-ben, Németországban. A cég alapítója kiváló mérnök és feltaláló volt. A cég alapításának idején még hatalmas bojlerek voltak forgalomban, ezeket sok lakásban nem is tudták használni. Johann Vaillant azonban tudta, hogy egy korszerű készülék megalkotásával nagy sikereket érhet el a vállalkozása. A Vaillant Geyser kifejlesztése meghozta a várt eredményeket.

A cég története

A cég számára nagy törést jelentett a II. világháború, mivel egy légitámadás folyamán lerombolták a gyárat. Az 1950-es években miután újjáépítették a németországi gyárat, a Vaillant gázkészülékek újra piacvezetővé váltak. 1953 jelentős év volt a cég történetében, ugyanis ekkor gyártották le az egymilliomodik Vaillant Geyser készüléket.

Az 1960-as évben ismét új időszak következett a cég életében, hiszen ekkor fejlesztették ki a Vaillant cirkó-gejzírt.

1999-ben a cég megnyerte az Európai Minőségi Díjat a fűtéstechnikai témakörben, amely nagy elismerésnek számít.

A Vaillant készülékei több mint 60 országban megvásárolhatóak, ezek közül 20 országban saját márkaképviseletük is van.

 

A Vaillant hazánkban

1904-óta kaphatóak a gyártó termékei Magyarországon is, eleinte a németországi gyár látta el országunkat. 1922-ben viszont itthon is megalakult a cég leányvállalata Vaillant Hungária Kft néven. 2006-ban a leányvállalat neve megváltozott Vaillant Saunier Duval Kft.-re, de a hazai képviselőt a mai napig a minőség és a szakértelem jellemzi!

Innováció és korszerű ötletek

A Vaillant csoport szakemberei ma is azon dolgoznak, hogy a fali és álló fűtő- és kombi gázkazánok, illetve az elektromos bojlerek minél modernebbek és praktikusabbak legyenek. A fogyasztói igényekhez mérten újítanak a termékeken. A Vaillant-csoport a világ vezető gyártói közé tartozik a maga kategóriájában, a vásárlók pedig elégedetten használják nap mint nap a korszerű termékeket.

A cég nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és a fejlesztésre. Világszerte számos gyártó és fejlesztő részleggel rendelkezik a Vaillant-csoport, többek között Németországban, Törökországban, Angliában, Szlovákiában és Kínában. A cég több mint 3 ezer szabadalommal rendelkezik és ennek száma éves szinten legalább 50 szabadalommal gyarapszik! A cégcsoport szakemberei a minőségi termékek előállítását tartják a legfontosabbnak, de emellett a környezettudatos fűtési és víz melegítési módszerek kidolgozására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A Vaillant nyuszi

Eleinte egy angyal volt a cég logója, de Johann Vaillant 1899 húsvét vasárnapján kezébe vette az újságot, amelyben meglátott egy érdekes képet. A fotón éppen egy nyuszi ugrott ki a tojásból, a mérnöknek annyira megtetszett ez a fotó, hogy eldöntötte, megszerzi a használati jogát és ez így is lett. Az évek alatt a nyuszi sokat változott, legutóbb 2005-ben kapott új külsőt.

A Vaillant csoport fűtési és vízmelegítési eszközei megbízhatóak és időtállóak. Ennek tudatában, nem csoda, hogy Európa egyik legelismertebb gyártójaként tartják számon!

Vaillant szerviz szolgáltatásaink:

» Vaillant gázkészülékek szerelése, javítása, karbanartása

» Vaillant gázkazánok reviziója

» Vaillant cirkó, falikazán, bojler átvizsgálása

» Vaillant gázkészülékek gázszivárgás ellenőrzése

» Vaillant gázkazánok műszeres ellenőrzése

Szervizelt készülékek:

Vaillant gázkészülékek esetében szinte valamennyi típus javítását vállajuk!